lördag 2 januari 2010

Rymmare


Idag skulle vi njuta av det vackra vädret med en promenad på vår lokala Hölösjö Långsjön. Solen sken och det låg några centimeter snö på isen så det var fantastiskt vackert. Vi hade med oss vovven och den långa tvättlinan och tänkte att hon skulle få springa lite friare än i kort koppel. Linan är 20 meter lång och normalt brukar vi knyta ena änden runt midjan så vi är säkra på att hon inte försvinner. Idag gick det så bra, Missy var väldigt uppmärksam så vi tänkte att det inte behövdes så vi lät linan vara lös. Allt var frid och fröjd tills Missy plötsligt kom på att det är mycket roligare att springa än att komma till oss när vi ropar...

Allt vi såg var en liten rödvit hund som försvann över sjön och upp i skogen. Jösses vad orolig man hinner bli. Som tur var så låg det nysnö så vi kunde spåra henne och efter ungefär 10 minuter (som känders som flera timmar) kom hon trippande tillbaka ner på isan.

Efter det var vi inte så stöddiga längre, linan knöts runt midjan men nu uppförde Missy sig naturligtvis föredömligt och kom direkt när vi ropade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar