söndag 26 september 2010

Snabb som blixten!

Idag har Svenska Basenjisällskapet arrangerat rakbanerace i Norrköping och det var klart att vi ville prova om den lilla damen gillade att springa efter en trasa och inte bara efter andra hundar.

Att Missy älskar att springa har vi alltid vetat. Släpper man lös henne så är det alltid springa som är första valet på aktivitet men att hon skulle vara så snabb hade vi ingen aning om.

Alla tre (matte, husse och Missy) var nybörjade på det här med race så vi var ganska nervösa innan start men efter att ha stått och tittat en stund på de hundar som var före oss så hade i alla fall Missy fattat galoppen och galopp blev det definitivt när det var hennes tur. Öronen som annars alltid står rakt upp låg slickade efter huvudet och svansen hängde rakt ut bakom henne som ett roder istället för att vara upprullad på ryggen.

Vi körde två heat och när tiderna för första heatet kom upp hade Missy snabbaste tiden. Lustigt det där med tävlingar, från att ha varit en kul grej som vi ville prova på växte hornen ut på nolltid när vi märkte att vår lilla vovve hade chansen att vinna alltihop...
Efter andra heatet blev det en spänd väntan på resultatet och det visade sig att Missy vann tik-klassen och blev näst snabbaste hund totalt.
Hon är inte bara vacker vår Missy, hon är snabb också!

Jag hoppas kunna visa bilder på Missys lopp senare, här är banan och en annan hund in action.

Några av alla basenjis som var med idag.

Efter ännu en spännande dag vilar stjärnan ut i favoritsoffan

1 kommentar:

  1. Men vilken tjej! Det var inte dåligt att som nybörjare komma in och regera! Undra vad dom andra tyckte....Heja Missy! Du är bäst! Cliff hälsar att han var totalt slut efter senaste daten, han hade inte orkat springa nåt race dagen efter. Kramar och tack för senast!
    Anna, Thomas o Cliff <3

    SvaraRadera